me messy and bored person


Thursday, March 31, 2011

mitsubishi lancer or proton inspira?




ok berikutan ngn tajuk entry ak kat atas ni..
klaw korg bijak cbe korang tke kerete kat atas ni mitsubichi lanser ataw proton inspira?
aha!
x dpat jwab?
nk taw jwapan?
ok la..
jwapan de mitsubishi lancer..
ye tepat skali mmang korang SALAH!
hahah
ak gak pndai (perasan!)
klaw korang nak taw yg kat atas ni sbna yew..
proton inspira..
nak taw sebab ape..
empunya kerete ni sbna yew jiran depan umah ak.
before ni ak mmng mule2 ingat ni kerete lancer..
bab ak ni bukan jenis nk tenung kerete org x psal2 kan..
ntah cm new hari 2 ak balik dr kedai ak terperasan tulisan kt belakang kerete de inspira..
ak pon!
oo inspira rupenye baru perasan..
dalam hati ak..
rmai gak yg naik inspira kat nusaputra ni skang..
bile td..
ak kua ngn abg ak..
lpak minum kat PP jap ngn kwan2 de..
tbe abg ak ckap psal kerete ni..
ak t'kejut la..
kebetulan ptg td ak nak g taman ngn adam n bbik..
kerete ni ad..
ak pon ap lg..
mule la jd mamarazi..
smpi tuan punye kerete pon t'masuk skali dlm gmba ni..
hehe..
sory la uncle ye..
rupe yew nak d'jadikan kisah..
tuan punye kerete ni dah ubah rupa luaran de dan lambang yew mnjadi sebiji mcam lancer..
motif de?
xtaw la lak ak..
maybe x mmpu nak beli lancer kot..
hahah..
weyh ak ni mulut cabul..
dah3..
tutup kes..
nnti cite pnjg2 kene saman lak ngn owner kerete..
haha..
caw! dlu k..

ASSALAMUALAIKUM!



mitsubishi lancer





proton inspira

Tuesday, March 29, 2011

MY DREAM!

PART 2

assalamualaikum..
hai!
hari ni nak smbung MY DREAM part 2..
hari 2 ak cite psal part 1..
sape2 yg x taw ley klik kat sini ngn gelojoh sopan ok!


ok selepas berry white..
ak nak sngat ad kerete sndri..
ermm klaw nak d'ikut kan abg2 ak..
dorg dpat lesen je terus ad kerete sndri..
tp ak lain lak..
tp ak x kisah pon sbna yew..
tp bile ak dah keje nnti ak nak la ad kerete sndri..
so snang ak nk gerak g mne2..
ak ni xdla memilih sngat..
tp ak pon cam korang gak ad impian sndri..
ak nak taw kerete yg ak minat,,


(pilihan pertama)

of course la SUZUKI SWIFT!

npe ak nak swift?
p'tama sebab de chumel jew..
tp de bukan sbarang chumel..
de tuff ok..
tp ak suke warne merun..
xtaw npe ak nak warne merun..
jom cuci biji mate jap..




wahhhh! sngat chumel kan?????????
ermm bile la ley dpat kan..

rekaan dalaman de pon not bad..





ha!
t'beliak biji mate korang kan..
kerete ni walaupon kecik tp tuff and telah menambat hati dan sanubari ak ni..
eceh! ayat nak over je ak ni.
ok dah hbis psal swift..


(pilihan kedua)


MYVI LIMITED ADDITION!


ok msti korang pelik kan npe ak nak kerete ni..
ermm mmng la myvi ni nmpak biase..
biase sngat tgok kat jalan raye..
tp yg limited ni lain ok..
klaw x lain xd la d'namakan limited!
nak taw ape yg lain?
tgok ni..




warne de!!!!!!!!!
lain sngat kan..

hehehe
tp klaw dpat maybe ak beli warne putih kot..
cam striking sngat lak warne pink de ni kan..
yg pling unik dan cantik kerete ni nak taw ape?




 ok rekaan dalamn de yg wat de lain..
yg ak suke bab ad merah2 de kat sit..
and lg satu klaw tgok tol2 de ad corak cm bunge kat tmpat radio 2..
wahhhhhhh!!!!!!!!!
ak asew xd kat kerete lain yg ad cm ni ok..
dkat tmpat bukak cermin pon ad bunga2..


suke2..
lg satu yg best..
ak asew tok org pompuan la pling suke..
cermin tok tepek2 bedak ad kiri knan ok..
so xyah la nak berebut tgok cermin lg..





HAHAHA (gelak syaiton!)
cm mne?
ok x..
ak asew ok la kan..
ak yg pkai..
ak bukan mntak yg mahal2 ataw yg besar2 pon..
ckupla sekadar boleh bergerak..

so enjoyyyyy!

klaw ad impian lain akan d'sambung episod MY DREAM ni ok!







HOPE DREAM BECOME TRUE






FLY!

next week ak ngn family ak akan terbang ke langkawi..
yeah!
setelah sekian lame x bercuti akhir yew..
thanx dad bab support cuti sy..
hehehe
maklum la hari 2 x dpat ikut abah g penang so ni la gnti yew..
hehe..
and ak denga abah plan nak g barli tahun depan..
abah3 adik nak ikut..
(ayat gedik)
hahah
tp ap pon b'syukur ngn p'cutian ni..

MY TICKET!!!!!!!!!!!!
thanx dad!


nantikan cerita ak sewaktu d'langkawi nnti ok!



Monday, March 28, 2011

MY DREAM!

PART 1

assalamualaikum..
kbosanan dtg lg..
bile x bosan x mengadap blog ak ni smpai la b'sawang..
hehehe..
'MY DREAM"
hehe
saje je wat besar2 supaya ia ye akan tercapai..
aminnn!
ermm dulu impian ak nak sngat ad laptop sndri..
tp..
skng dah tercapai..
i have my own..
walaupon tnggal beberapa bulan je lg tok ak menamat kan pengajian ak kat KLIUC..
tp xp..
before ak dpat lappy ak nak sngat tukar phone baru and i get it..
mula2 dulu ak pkai hone sony ericson mama bg hadiah sempena ak lulus lesen kerete..
tp 2 cite dah lame..
nak tgok phone ape?

ni la phone yg mama ak hadiah kan..
and secara x sengaja bila ak couple ngn ariff de pon pkai phone yg same cm ak..
yg beza yew de punye warne merah
ha! ni la c dia punyew..
ok! ak pkai phone ni agak lame x lame sngat la..
ak ni sememang ye dikenali manusia yg pling ganas skali pkai phone..
e2 pon yana ngn syaza la yg ckap..
hehehe..
tp mmng kenyataan pon ak ni gnas klaw pkai phone..

ak pkai smpai la phone 2 jahanam rosak bile t'jatuh dr almari yg pling atas skali..
wow! ganas kan ak..
lpas 2 mama ak belikan phone baru tok ak..
mse 2 mmng gile sngat nak nokia E71
akhir yew ak dpat..
ha nila phone ak dulu..
tp ak pkai phone x lame..
3 bulan jew ak pkai..
tbe2 bile ak jlan2 ngn mbe ak ak nmpak hndphone yg sngat cntik gile la..
tp 'mse 2 la'
hehe selang beberapa hari lpas 2 ak terus tkar phone lain..
hahha.
gile kan ak ni..
nak taw phone ape yg ak gile sngat 2 ..
ha! ni la..
ak beli warne pink..
jgn main2..
hehehe..
dan phone nila ak pkai smpai skang..
tp sbna yew ak ad keinginan nak tukar phone lg..
kih3..
nak taw ape?


 WHITE berry..
AWESOME! right!
mama mama mama
belikan sy pleeeezzzzz!
hehehe
ayat gedik..
spatut ye ak dah boleh beli phone ni bab dwit kumpul ak dah ckup tp ad jew gune dwit yew..
so TUNDA la..
haha!

and now abg ak nak share dwit ngn ak nak beli ipad lak!

bukan xnak beli..
tp untuk ape..
lappy ad ckup la kan..

sy nak white berry la abg
tp klaw dpat free ipad ap slah yew..
hhehe

tp ape pon (thinking~~~)

ok dah hbis cerita ak..
jumpe tok MY DREAM part 2 lak ok..


Sunday, March 27, 2011

review PRODUCT

PART 1: IMPULSE SPRAY


video



assalamualaikum
hai! di malam hari yg bosan ni saje je nak merepek kat blog ak ni..
dr blog ak ni b'sawang baik aku bebel dlam ni..
ok hari ni nak share 1 produk yg dinamakan IMPULSE SPRAY
ok spray ni x mahal pon harge de bawah RM10 je..
hah!
tercengang!!!
eh! tutup mulut cepat masuk lalat lak nnti.
hehe
ok!
even produk ni murah tp spray sngat wangi n bau de soft jew..
klaw korng x caye korang boleh g kat guardian n try..
ak pkai impulse start dr sek lg..
tp stop jap..
bile ak msuk kolej ak jump blik start pkai..
before ni packaging de lain..
but now dah lain.
ok!
ni packaging lame n aku pkai yg warne merah sangat wangi weyh!

ok! ni packaging de skang..
ak pakai yg warne hijau kiri skali..
bau de same ngn yg kat ats..
so kpd sesiapa yg nak save budget tp stay harum spnjang hari boleh try ok..




SELAMAT MENCUBA!




Saturday, March 26, 2011

mempersembah kan!

eceh!
poyos sudeyh!
ermm hari2 asyik mengadap pink jew..
tbe2 hati ingin berubah cita rase..
tp BF tetap satu babe..
hahaha!
weyh! cik effa lai tajuk la lak kau ni..

eh3!
chory la t'lebih angau la lak..
sbna yew mate ni dah nak rabun dah!
(padahal mmg rabun pon)
asyik mengadap pink jew..
so..
untuk menarik hati ak yg x berapa t'tarik ni..
tbe2 asew nak tukar citarasa kpd hitam..
wah!
act hitam e2 menarik weyh..

so!
sy mempersembah kan..
SWEET SOUR AND SALTY version baru!

jeng3!






















































































tgo ape?
































































































hehhe saje je wat suspen..
nah tgok la!
wah! so cute rigt! (penuh bangge)
so what your comment?


1 hari bersama orang tercinta

assalamualaikum..
hari ni sy happy sngat bab dpat spent time ngn yg tercinta..
hehehe
terima kasih awak bab nak spent time ngn sy..
eh! tp bukan keluar bercinta b'2 ok..
sy bercinta dlam lappy je..
ktowang hari ni satu hari suntuk mengadap muke masing2 ngn b'ym.
yeah!
I LOVE U MOHD ARIFF!


pergh apahal nak besar lak pompuan ni?
ah!
bia la ak punye entry ak punye blog suke hati aku la kan nak tulis ape..
kih3..

YM TIME!!!!!!!!!





awak even kite x dpat jumpe cm org lain..
dpat tgok muke awk pon sy dah bersyukur sngat..
terima acih!




Thursday, March 24, 2011

keropok pelik!

kite kat malaysia ni dah biasa sngat klaw sebut psal keropok kan..
tp smalam ak t'kejut gile bile tbe2 bbik ak pelawa ak mkan keropok KULIT LEMBU
ya allah!
ape bnd 2???
rupe de normal tp bila mkan asew pelik doh!
ish!
ak mkan sikit je..
xley msuk tekak ak..
PELIK la weyh!
korang mesti teruja nk tgok kan??
nah ni..

rupe de biasa je kan?
klaw nak taw try la cuba..
keropok ni cume ad kat indonesia je..
so klaw korg pg korang beli la n try..
bbik ak ckap de ad kulit lembu, kulit kerbau ngn kulit kambing..
euuw!
ak denga x tahan weyh..
hu3..

cinta hati saya



awak sy cinta awak la..

terima kasih tok semua yg awak penah wat kat saya..
saya bersyukur kenal awal.
awak akan sentiasa kat hati saya selama ye..







Wednesday, March 23, 2011

Cik Eira Shoppe Giveaway

haha!
mesti berminat kan nak bace..
ngeh3!
klaw la brtuah!
aku dpt mnang contas lens free!
weeeeheee!
hissh! gile ap aku ni..
ntah2 ak x mng kn..
ish3!
(mulut xd insurans)
ok2 kpd sesiapa yg t'bace entry ni and nak mnang give away dr cik eira ni ley la join ok..
jgn malu2 ye..
hehehe..
mcm ak ni mmng muke x malu..
nak join klik gmba kt bwah ni ok..


hadiah tmpat pertama dpat contaccs lens RM50
hadiah tmpat kedua dpat contacs lens RM30
ketiga tpup RM15..

sume tajaan percuma dr CIK EIRA SHOP!
so ape tnggu g, join la skanggggggggggg!


hehehe
byeeeee!

Friday, March 18, 2011

kenangan yg cuma ad SATU dan xkan ad yg ley gnti..
dugaan rintangan susah senang gembira nangis sume cume dengan awak..
terima kasih tok segalanya..
cinta dan setia sy cume tok awk mohd ariff!